Петиција за подизање споменика јунацима са карауле Кошара

Браћо и сестре, започињемо вероватно највећи подухват од оснивања Фондације Делије. Циљ нам је да мобилишемо и ујединимо цео српски народ са циљем да се јунацима одбране Србије са карауле Кошаре (и других караула) подигне споменик у центру Београда достојан величине њиховог подвига. Од вечерас, из целог света могуће је потписати петицију на адреси:http://www.ipetitions.com/petition/podignimo-spomenik Од сутра ујутру, петицију можете потписати и у Бутику Делије, сваког радног дана од 10-18ч. Делије, у среду на утакмици, потписи ће се скупљати на северној трибини. Ширите вест, ово је борба за Србију у каквој желимо да живимо, за Србију због које су полагани животи!

Као што смо најавили, започели смо акцију прикупљања потписа којом желимо гласно и јасно да кажемо: јунаци одбране Србије са карауле Кошаре и других караула заслужују монументалан споменик у центру српске престонице! Ово је ствар целог српског народа, и нека се нико не пита да ли има смисла, да ли вреди, јер и најмањи труд вреди и направиће разлику! 

108 људи је дало животе за Србију на овој караули! Небројено преживелих и незнаних јунака данас леже у забораву. Они су заједно своје бодљикаве венце славе плели на највеличанственији начин! Овај споменик шанса је да се српски народ сећајући се њиховог подвига сети самог себе!

Позивамо све Србе, невезано од политичког, навијачког или било каквог другог опредељења да се укључе у ову акцију. Ово је испит зрелости српског народа, који после наглог националног буђења и сагоревања у жељи да надокнади све што је пропуштено и гушено деценијама уназад, има прилику да се коначно поново упозна са самим собом. Са темељима на којима је опстао кроз толике векове мучења и патње и да коначно заузме јасан став према себи, како би могао јасно да се одреди и према другима. 

Делије овом петицијом покушавају да дају замајац целом српском народу како би се ујединио, како би оживео оно најбоље у себи. Споменик неће подићи Делије, циљ нам је да кроз образовање одбора који ће чинити најугледнији Срби нашег времена, духовници, академици, историчари, научници, војници... цео српски народ заједнички подигне споменик!

СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ!

 

Месечне донације

Пријавите се на месечне донације

Једнократне донације

Подржите рад Фондације Делије

Последња промена на рачуну: 06.02.2020.

Динарски рачун: 466,856,00 дин.
Девизни рачун: 1.316  

Списак приложника и фин. пословање 2020.
Постаните добротвор Фондације Делије

ПОШАЉИТЕ ДОНАЦИЈУ ПРЕКО PayPala

ПРИЛОЖНИЦИ У ФЕБРУАРУ:

  1. Милош У. - 250 дин.
  2. Никола К. - 1.500 дин.
  3. Александра С. - 500 дин.
  4. Маја М. - 500 дин.
  5. Данијел М. - 200 дин.

Укупно у ДЕЦЕМБРУ: 2.950 динара и 0