Манастир Девине Воде

Mанастир Девине Воде, налази на путу Звечан - Зубин Поток, и посвећен је Чудотворној икони Богородице Тројеручице. Црква је саграђена 2001. године а манастирски конаци неколико година касније. Грађевински радови на самој цркви и конацима су рађени јако лоше, до те мере да су зидови у конацима попуцали, док је у самој цркви влага и све је у јако лошем стању. Врата су пропала, камен којим је црква споља обложена пада. Игуман Фотије је на иницијативу Делија покренуо акцију да се црква обнови и среди, а све у циљу коначног фрескописања унутар цркве. 

Захваљујући ангажованости Игумана Фотија као и прикупљеним средствима у Видовданској акцији Делија, успешно су завршени сви неопходни спољни и унутрашњи радови у цркви како би се зауставило даље пропадање и појављивање влаге. Постављена су нова прозорска окна као и нова улазна врата, а црква је са унутрашње стране потпуно окречена. Последњи сегмент у обнови ове светиње јесте фрескописање цркве.

Делије су активно учествовале у овом сегменту, скупивши новац за пигмент и радећи на самом фрескописању храма. Поред овог подухвата који је захтевао обимне припреме и честе одласке на Космет, фондација је скупила новац и за израду хороса који је постављен у манастирској цркви. Поред ових подухвата, Манастир је напредовао и у осталим сегментима. Међутим, и даље су потребна улагања. За манастирску славу, празник Иконе Богородице Тројеручице, фрескописање је свечано завршено чином освећења фрескописа који је обавио Епископ Теодосије. Тиме је велики пројекат фрескописања манастира, у којем је и Фондација Делије узела великог учешћа завршен на најлепши начин. Више: http://www.fondacijadelije.org/index.php/item/270-episkop-teodosije-osvestao-freskopis 

Делије ће се увек одазивати позивима из Манастира Девине Воде, јер је ово један од наших сталних пројеката које активно подржавамо, а оно што је пред нама јесте постављање капије и поплочавање манастирске порте. Очекујемо ускоро конкретне понуде са ценама. 

Помозите изградњу Манастира Девине Воде!

Завршена је капија у Манастиру Девине Воде код Зубиног Потока! Израда и монтажа коштали су 394.000 динара. Поред донације за капију, манастир је од Делија на поклон добио мозаик Пресвете Богородице који је постављен изнад капије на улазу у Манастир. Не дамо Косово и Метохију!