Видео надзор у Гораждевцу

Све учесталији напади на Србе у Гораждевцу, од којих су многи и прећутани, наводе нас на делање! Зато се укључујемо у акцију Манастира Високи Дечани, да се Гораждевцу обезбеди професионалан видео надзор. За тај подухват потребно је 40.000 евра! Срби из Гораждевца никада, чак ни 1999. године, нису напуштали своје село. Да ли за такве људе постоји нешто, а да је "много"?

Не можемо да занемаримо да је Гораждевац са свих страна окружен шиптарима, нити можемо да их склонимо одатле или ублажимо њихову мржњу према нашем народу. Али коначно имамо јединствену прилику да учинимо нешто што ће директно утицати на безбедност Срба у овој енклави. Уз координацију и благослове Манастира Високи Дечани, Гораждевац ће добити професионалан видео надзор који ће сваког злонамерника натерати да још једном размисли пре него ли учини своје недело. Ако га и не одврати, уз помоћ овог видео надзора, о злочинима и тероризму више никада неће моћи да се ћути!

Браћо и сестре, крећемо у ову акцију као никада до сад! Гораждевчани су уморни од изигравња глинених голубова и на ову акцију гледају као на корак, али врло значајан, ка смањењу својих животних проблема. Некима су животни проблеми недостатак новца за провод, добро облачење... У Гораждевцу се ти проблеми мере фијуком метака, шкрипом гума, експлозијама и лавежом керова. На само 400 километара од Београда.

За акцију је више организација широм света, скупило укупно 46.000 евра. Фондација Делије скупила је 10.000 евра. Чека се реализација пројекта.

Уз посебну радост дочекали смо вест да је систем видео надзора у Гораждевцу постављен и у пуној функцији. Фондација Делије учествовала је са 10.000 евра у овом хуманитарном пројекту Манастира Високи Дечани. На постављање система је укупно утрошено 31.176 евраОстало је 15.060 евра. Остатак новца ће бити утрошен на проширивање и одржавање система за видео надзор, и на пројекат за заједницу житеља села Гораждевац.